تبلیغات
روانشناسان بالینی - میزان آهن و ارتباط آن با خلق و عواطف

روانشناسان بالینی

دانش بدون تكامل اخلاقی خطرناک و نابود كننده است...



روی، زنیک آهن جزء ماده‌های معدنی و سودمندی هستند که بدن برای افزایش انرژی و توان و انجام دادن فعالیت‌های سنگین روزانه به مقدار مشخصی از این ماده‌های معدنی نیاز دارد.
آهن اساسی ترین و ضروری ترین ماده حیاتی برای انسان‌ها به ویژه خانم‌هاست که مطالعات اخیر پژوهشگران نشان می‌دهند مواد غذایی سرشار از آهن می‌توانند فعالیت‌ ها و انرژی افراد را بهبود بخشد و این ماده حیاتی حتی روی خلق و خو ، عواطف و احساسات نیز نقش دارد.
بررسی‌ها نشان می‌دهند خانم‌ هایی که از کم خونی رنج می‌برند، آهن موجود در بدنشان پایین است، عواطف و احساسات آن‌ها نیز با دیگران بسیار متفاوت است و رفتار‌های پرخاشگرانه و عصبانیت‌ها و بروز رفتار‌های نامناسب نیز در آن‌ ها بیشتر است.
گفتنی است، خانم‌های که خواهان تناسب اندام هستند و یا می خواهند از چاقی و یا لاغری بیش از حد خلاص شوند و آرزو دارند به فرم مشخصی از تناسب اندام برسند، باید میزان زنیک، روی و آهن موجود در بدنشان را در حد مشخص و به میزان متعادلی برسانند.
نتایج مطالعات نشان می‌دهند، همه‌ی افراد خصوصا خانم‌ها و افرادی که فعالیت زیادی دارند و افراد ریز جثه و کم توان باید روزانه در میان غذاهای مصرفی شان توجه ویژه‌ای به مصرف غذاهایی مانند حبوبات، مکمل‌های غذایی، تخم مرغ، کرفس، اسفناج و... داشته باشند.


آهن به عنوان یک ماده غذایی ضروری، وظیفه حمل اکسیژن دربدن را به عهده دارد. آهن یکی از عوامل تشکیل‌ دهنده آنزیم‌های متعدد در بدن است، فرم آهن ذخیره شده در بدن انسان به صورت “فریتین” و”هموسیداین” است که دربخش‌ های گوناگون بدن انسان از جمله مغز استخوان، کبد و طحال وجود دارد.
کمبود شدید آهن در بدن ، سبب کم خونی، رنگ پریدگی و سلول‌های خونی با میزان غلظت هموگلوبین پایین می‌شود. این کمبود در زنان باردار، خطر تولد فرزندان نارس را افزایش داده و موجب تولد نوزادان کم وزن می‌شود. کمبود آهن در کودکان موجب کم هوشی و کاهش قدرت تمرکز می‌شود.
در برنامه غذایی روزانه ما دو نوع “آهن هم” haem و “غیر هم” non haem وجود دارد. آهن هم در گوشت قرمز، مرغ، ماهی و جگر وجود دارد و آهن “غیرهم” در غذاهای گیاهی مثل غلات، حبوبات، سبزی ها، سویا، مغزها و انواع خشکبار یافت می‌شود که “آهن هم” از قابلیت جذب بالایی برخوردار است یعنی ۲۰ تا ۳۰ درصد آن جذب می‌شود ولی تنها ۳ تا ۸ درصد آهن “غیر هم” جذب بدن می‌شود.
با توجه به این موضوع، کارشناسان توصیه می‌کنند که آهن مورد نیاز بدن از منابع حیوانی مثل گوشت قرمز که منبع غنی از آهن است و قابلیت جذب آهن موجود در آن بالاست، تامین شود.

منبع: باشگاه خبرنگارن _ میگنا




طبقه بندی: فیزیولوژی،
برچسب ها:آهن، آهن و خلق،

[ یکشنبه 25 اسفند 1392 ] [ 11:16 ق.ظ ] [ احد عبدالمحمدی ]

[ نظرات() ]


مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه